A Kandó Téri Általános Iskola 2014-ben kapcsolódott be a STARS EURÓPAI PROJEKT fenntartható közlekedési módokat népszerűsítő programjába. Első év végére bronz minősítést szereztünk.

2015-ben a BKK díjátadó ünnepségén pedig a legsikeresebb általános iskola lettünk, és megszereztük az ezüst minősítést. Ezüst csillagos általános iskolaként meghívást kaptunk a brüsszeli STARS záró konferenciára 2016. február 18-án. Két középiskolás és két általános iskolás diák képviselte Magyarországot nevelői kísérettel. Iskolánkból pályáztatással választottuk ki Bíró Tamást és Szőke Dávidot, így ők vehettek részt az eseményen. A konferencián oklevelet és trófeát kaptunk az Európában legjobban teljesítő lengyel, angol, spanyol, olasz, holland, belga gyerekekkel együtt. A tanárok és a gyerekek fantasztikus programokon vehettek részt a 2 nap során. Az általános iskolások a brüsszeli városnézésen kívül az EU Parlamentben, a Természettudományi Múzeumban és egy VELOFABRIK nevű kerékpár összeszerelő műhelyben, és az Atomiumnál tettek látogatást.

Idén a Magyar Kerékpárosklub,  a BKK, és a UNIQA együttműködésével folytatódhatott a program, melybe egyre több általános és középiskola kapcsolódott be. 2016. szeptember 15-én volt az előző év értékelése, és a díjkiosztó ünnepség a UNIQA biztosító székházában, ahonnan arany minősítéssel és rengeteg ajándékkal tért haza csapatunk. Célunk a program folytatásában idén is a szemléletformálás, a környezettudatosabb közlekedési módok népszerűsítése és a közlekedésbiztonság megalapozása.

Csóriánné Áj Margit, tanító