Múzeumi nap: ZÖLDBÉKA program

Mi, a 2. évfolyam tanulói ellátogattunk a Csiki pihenőkertbe.
Izgalmas délelőtt volt! Belebújtunk honfoglaló ősein gúnyájába, megismerkedtünk használati tárgyaikkal. Szálláshelyükön, a jurtában hallgattuk a sámán dobját, ismerkedtünk szokásaikkal. Fegyvereiket is megérinthettük, sőt, még lőhettünk is az íjaikkal!

A sok érdekesség mellett versenyeztünk is. Bebizonyíthattuk, hogy ÖKO- iskolásokként mennyi mindent tudunk környezetünk védelméről: hulladékgyűjtésről, energiatakarékosságról, fűszer- és gyógynövényeinkről.

Élményekkel gazdagon és tanítóink dicsérő szavaival tértünk vissza iskolánkba, a Kandó térre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Itt van az ősz, itt van újra…”

Szeptemberben már elkezdtünk szorgoskodni ÖKO iskolánkban. Összegyűjtöttük az őszi kert és a finomságokat rejtő éléskamra kincseit. A gyerekek és szüleik összefogásának eredménye, a színes, látványos és tartalmas „KERTÜNK KINCSEI” kiállítás lett.

Évről-évre hagyományt szeretnénk teremteni ebből a kezdeményezésből, hogy minden gyerek az iskolában is átélhesse az ősz szépségét.

Az alsó és felső tagozat egyaránt kivette részét a megvalósításból. Volt, aki rajzolt, szüreti körjátékot játszott, vagy éppen levelek préselt.

 

 

 

 

 

 

 

A kiállítás gerincét képező „kincseket” az ötödik évfolyamos diákok gyűjtötték. A nagyobbak a rendszerezéssel, berendezéssel és díszítéssel járultak hozzá a fantasztikus összképhez.

Nem csak a szünetekben, hanem szakórák keretében is minden osztály megtekintette a kiállítást és lelkesen válaszoltak a kvíz kérdésekre.

Az alábbi képeken keresztül Önök is bepillanthatnak a tárlatba.