Újdonságok az iskolai könyvtárban

 

Újdonságok az iskolai könyvtárban

Geronimo Stilton: Cini Lisa mosolya

Cini Lisa mosolya titkot rejt! A hatodik egérérzékem azt súgja, hogy itt valahol a közelben kincs rejtőzik! Hallottatok már róla? Ha nem, gyertek, tartsatok velem! Igazán izgalmas kincsvadászat lesz, vagy ne legyen a nevem Geronimo Stilton!

Geronimo Stilton: Kaland a Himaláján

A barátság nagyon fontos dolog számomra. Ezért vállalom, hogy megmászom a Himalája rettentő hegycsúcsait, és megkeresem Volt professzort, aki a titokzatos jeti felkutatására indult. Vajon sikerül-e a professzor nyomára bukkannom? Vagy örökre elveszünk a jégmezőkön? Mennyi izgalmas kalandnak nézünk elébe ezek között a hihetetlenül magas csúcsok között, a macskaordító hidegben!

Geronimo Stilton: Bajuszokra vigyázni, itt jön Egeróni!

Egy félszemű rágcsáló tönkre akarja tenni a Rágcsáló Híreket… Én azonban mindenáron meg akarom menteni a kiadót: még arra is hajlandó vagyok, hogy részt vegyek egy rémisztő horrorkvízben, az Egérfogóban, ahol kis híján elveszítem a farkincámat! Végül pedig hála a híres Egeróninak, sikerül kiderítenem, ki a titokzatos rágcsáló…

Köszönjük a könyveket a Darvas Gergőnek!

Angela Dorsey: Győzelmek nyara

Evy újabb titokra derít fényt, de arról is értesül, hogy kezd kifogyni a családi kassza. Édesanyja már hosszú ideje nem vett ecsetet a kezébe, így a család jövedelem nélkül maradt. Miből fognak élni? Segíteni akar a helyzeten, ezért benevez a veszélyes hegyi terepversenyre – abban a reményben, hogy bezsebelheti a győztesnek járó pénzjutalmat. Nem sejti, hogy aznap egy másik izzasztó futamot is meg kell nyernie, ahol nem a pénznyeremény a cél, hanem az, hogy visszaadja a csapdába csalt musztángok szabadságát.

Liz Elwes: Lucy

Minden lánynak megvan a maga története

Lucy és családja álomnyaralásra indul, egy kanadai körútra, amely során felkeresnek régen látott rokonokat és barátokat. Az egyetlen személy, akivel Lucy nem szívesen találkozna újra az Kane, mert amikor ők ketten utoljára találkoztak, abból bizony verekedés lett…

Csakhogy mindez hét évvel ezelőtt történt – most biztosan máshogy alakulnak a dolgok!

Liz Kessler: A semmitől északra

Muszáj az egészet leírnom, különben én magam sem hinném el, hogy mindez valóban igaz.

Tavaszi szünet nyolcadik osztályban. Elképesztő és képtelen dolgok. Vajon mindez tényleg megtörtént? Már ezerszer mondtam el magamnak, hogy ez képtelenség, hogy ez az egész egyszerűen lehetetlen. És nem tévedtem, mindez tényleg képtelenség.

Csakhogy ez mit sem változtat a tényen, hogy az egész igaz. Minden egész pontosan úgy történt, ahogy azt most el fogom mesélni.

Ez a nap is úgy kezdődött, mint bármely más iskolai szünet legelső napja. Apa még az ágyban heverészett a kávéjával és a szombati újsággal. Anyu telefonon beszélt a nagyival. Jamie a bátyám bent volt a városban, a lemezboltban, ahol két éve dolgozott szombatonként. Én a szobámba ténykedtem és arra készültem, hogy a barátnőimmel elmegyünk valahová. A következő három percben az életem legnagyobb dilemmája az volt, hogy melyik öv megy a legjobban az új felsőmhöz, és hogy vajon feltűzzem a hajam. Aztán anyu letette a telefont, és behívott a konyhába. Gyakorlatilag ez volt az a pillanat, amely örökre megváltoztatta az életemet.

Nina MäKi-Kihniä: Az igazi lovas lány

Ki ne szeretne lovakkal dolgozni? Jessicának valóra válik az álma, amikor nyárra felveszik lovásznak egy lovastusára szakosodott lovardába. Egész eddigi életében lovakat gondozott és látott el, ami nem sokban különbözhet egy versenyistálló lovászának munkájától… ugye? A valóság azonban az, hogy nagyobbat nem is tévedhetett volna. Brian a lovász azzal vádolja meg, hogy nem ért a lovakhoz. Folyamatosan gúnyt űz belőle, és a lány kezdi elveszíteni az önbecsülését. Ám akad valaki, aki megpróbál segíteni rajta: egy megvetett falu bolondja, egy különös öregember, akinek az életét megkeserítik a múlt sötét árnyai.

Köszönjük a könyveket a Csik Árpád Csanádnak!

D. D. Everest: Archie Greene és a mágus titka

Archie Greene tizenkettedik születésnapjára titokzatos csomagot kap: egy ósdi könyvet, amely valamilyen régi, számára ismeretlen nyelven íródott. Az ajándék révén megismerkedik új családtagjaival, akikről addig nem is tudta, hogy léteznek - és egy számára teljesen ismeretlen világba pottyan.

Unokatestvére, Szeder és Bogáncs segítségével Archie megpróbálja kideríteni, milyen titok is lappang a könyv mögött, de rá kell döbbennie, hogy annak hatalma minden képzeletét felülmúlja.

A különös kötet négyszáz évet várt Archie Greene-re. Most Archie-nak kell kiderítenie, hogy miért.

Geronimo Stilton: Harc a hasonmások ellen

A szuperhősök nem ismernek lehetetlent!

Végre itt vannak! Szuperhatalmukkal megvédik Cin Cityt a Csatornatöltelékek Bandájától. Legyőzhetetlenek, mert ők a… szuperhősök!

Az antihősök is éppen hárman vannak, és teljesen úgy néznek ki, mint a szuperhősök… csakhogy ők gonoszok, és le akarják rombolni Cin Cityt!

Minderről azonban csupán hőseink szereztek tudomást. A város lakói és a rendőrök azt hiszik, hogy a bűnözők, akik városszerte rémületet keltenek, nem mások, mint Szupercin, Jo-Jo és Magnum. Még szerencse, hogy a szuperhősök nem várt szövetségesekre akadnak

Luca Caioli: Messi – a fiú, aki legenda lett

A rosarioi Newell'stől a Barcelonáig és az Aranylabdáig

Lionel Messi még mindig csak 25 éves, de már évekkel ezelőtt elérte azt, hogy minden idők egyik legnagyobb focistájának tartsák. A szerző közelről mutatja be a fiú történetét, aki az egész világon valódi futball legendává vált.

Végigkövethetjük életét és sportkarrierjét szülővárosa Rosario salakpályáitól egészen a mindent megnyerő Barcelonáig és a világhírnévig. Luca Caioli számos interjút készített Messihez közel álló emberekkel – köztük édesapjával, edzőivel és játékostársaival, hogy ezekből még jobban megismerhessük azt a szerény, befelé forduló fiatalembert, akiből ilyen zseniális futballista vált.

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Kamasznak lenni nem könnyű. Először is ott vannak a felnőttek, akik azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak, és általában ki is mondják a véleményüket. Aztán az igazi ellenségek, a pattanások, amik a lehető legrosszabbkor tűnnek fel, hogy megnehezítsék az amúgy is bonyolult hétköznapokat. Na és akkor még nem beszéltünk a szerelemnek nevezett izéről, ami végképp érthetetlen és kiborító. A túlélésben sokat segít, ha az embernek vannak osztálytársai, ha elérhető a Facebook és van kivel chatelni a legégetőbb kérdésekről, illetve ha megfelelően élénk a fantázia – arra az esetre, ha feltétlenül ki kell találni, mondjuk egy kamu pasit cikis helyzetek megoldására. És sokszor jól jön egy ikertesó is.

A „Hűvösvölgyi suli” tizennégy éves ikrei a kamaszkor útvesztőiben barangolnak, néha kéz a kézben, néha nem szólok hozzád hangulatban, olykor pedig egymást kirángatva a csávából. Mikor mire van szükség.

Köszönjük a könyveket a Dévényi Tímeának!

A kötetek kikölcsönözhetőek vagy előjegyezhetőek az iskolai könyvtárban.

Olvasni jó!

K.N. az iskolablog

 

Csúcson a vízilabda

I. helyezést értek el vízilabdázóink:

Bakos Bence

Farkasinszky Ádám

Forró András

Fülöp Balázs

Fülöp Dominik

Gaáb Dominik

Hörömpöli Marci

Scheik Olivér

Gratulálunk, fiúk, ehhez a fantasztikus eredményhez! Csak így tovább!

Rajzos kerületi siker

5-6. évfolyamon az alábbi helyezéseket értük el:

III. Bánfi Anna 6.c

VI. Vrabecz Anna 5.b

7-8-ban

II. Piuk Fanni 7.d

Különdíjas lett: Vrabecz Viktória

A versenyzőknek és Krausz Gitta tanárnőnek is szeretettel gratulálunk!

Nincs kerületi rajzverseny Kandós siker nélkül!

K.N.

Aranytorkú Kandósok sikere

A Kerületi Népdaléneklési versenyen iskolánk 3. évfolyamáról az Aranymálinkó kórus Különdíjban részesült.

Részt vevő tanulóink:

Baráth Luca, Fajger Lili, Francisco –Lucas Laura, Hegyi Domonkos, Káldi Panna, Korkut Hejar, Rozsnyai Eszter, Rozsnyai Nóra                                                                                                                                    Felkészítő tanár: Ferencz Istvánné

Szívből Gratulálunk a teljesítményükhöz!

Bűvész- és kártyatrükk a könyvtárban

Ma délután Erdős András 5.d osztályos tanuló kártya- és bűvész trükkjein ámulhatott a nagyérdemű. Andris igazi bűvészhez méltó módon mutatta be mutatványait, s a szokásoktól eltérően, megosztotta a közönséggel az egyik trükk titkát is.

Íme, néhány kép:

A műsor végén kiderült, hogy többen is foglalkoznak „varázslással”, így arra gondoltunk, hogy létre lehetne hozni egy bűvész klubot, amelynek a tagjai egymásnak is bemutathatnák a tudományukat.

Ha érdekel valakit ez az ötlet, jöjjön, szóljon a TEéRTed vezetőjének, Éva néninek. A klub összejöveteleit a könyvtárban tartanánk.

Köszönjük ezt az alkalmat Körmendi Barnabásnak, az ötletgazdának, aki azonban ma nem tudott velünk lenni.

 

K.N.