Szavazzatok!

Az osztálykirándulással kapcsolatban kiírt pályázatainkra az alábbi munkák érkeztek fotó, illetve rajz formájában. Az általatok legszebbnek, legjobbnak ítélt pályamunka számát adjátok le az igazgatóhelyettesi irodában! Szavazni június 1 – június 8-ig lehet. Az eredményt ez után tesszük közzé. Köszönjük a közreműködéseteket!

Emlékeztetőül a kategóriák:

Fotópályázat:

„A legszebb természetfotó”

„A legérdekesebb osztálykép”

„A nap legkülönlegesebb pillanata”

„Humor”

1. 5.c osztály

Alsós tanulók munkái

2. fecskék

3.

4.

5.

6.

7., 8.

9., 10.

11., 12.

13., 14.

15., 16.

17., 18.

19.

Felsős

14.

Nagy kanállal ettünk pénteken :)

Egészségnapunkon remek programok vártak bennünket. Kipróbálhattunk egy új sportot a korfballt. Ez egy csapatjáték, melyben 4-4 játékos játszik egymás ellen egy pályán. Egy focilabdát kell passzolgatni és bedobni a pályán lévő gyűrűbe. Nagyon izgalmas és szórakoztató játék. Vendégünk volt egy régi Kandós, aki séfként dolgozott külföldön, majd visszajött Magyarországra, s idén „az év séfjei” címet kapta meg negyed magával. Eljött hozzánk egy solymász öt madarával. Nagy siker volt! Több témában hallgathattunk meg előadásokat az egészséges életmóddal kapcsolatban, az élet minden területét beleértve. A délelőtt végén terítettük meg az asztalokat. Színesebbnél színesebb és finomabbnál finomabb ételek pompáztak az osztályok asztalain. Sok gyönyörűen megformázott gyümölccsel is találkozhattunk, továbbá még gyümölcstortákat és pompás salátákat is kóstolhattunk.

Köszönjük tanáraink szervező munkáját, köszönjük ezt a klassz napot!

O.F.

"Tág a világ, mint az álom..."

A „Kerületi Apró Virágos Kertek” kertépítő versenyre beküldött pályázatunkkal elnyertük a jogot arra, hogy virágoskertet alakíthassunk ki a Szarvas csárda téren a piac felé vezető út mellett, a buszmegálló közelében. Ez az egész úgy kezdődött, hogy kitaláltuk, milyen hangulatú kertecskét szeretnénk. Weöres Sándor: Pára című versének a sorai ihlettek meg bennünket: „Tág a világ, mint az álom, mégis elfér egy virágon.” A mandala harmóniateremtő erejében bízva terveztük meg: közepén piros görög muskátlik pipískednek, lila levendula öleli körül őket, majd a vidám napvirágok szegélyezik.

Ma délelőtt el is mentünk: hat ÖKO - szakkörös diák és a szüleik, valamint Kovácsné Tóth Irén és Kiss Éva Mária pedagógusok. Ha kíváncsiak vagytok a Kandós kertre, amely egyszerű, szerethető, harmóniát áraszt, és amit gyerekek, felnőttek és pedagógusok együtt alkottak meg jó hangulatban, örömmel, akkor menjetek el arra, s nézzétek meg! Okozzon örömet mindannyiunknak! Íme néhány kép, amelyeken megörökítettük ezeket a szép pillanatokat.

 

Vendégeink szárnyakon érkeztek

Május 29-ére, az egészségnapra meghívtuk Mák Lóránt solymászt, aki elhozta kedvenc madarait: egy sast, egy héját, egy vándorsólymot és kettő vadászsólymot. Gazdájuk sokat mesélt nekünk e madarak szokásairól, életmódjukról. Több mint 500-an – felnőttek és gyerekek egyaránt – feszült figyelemmel hallgattuk a történeteket, néztük néhány lépésről a madarakat. Sőt, a bátrabbak kézre is vehették Szepit, a vándorsólymot, Gyöngyöt, a vadászsólymot. A héját nem lehetett, mert túl "hisztis" volt, a sast, Gorgót pedig nem bírtuk volna el.

Elhatároztuk, hogy jövőre is meghívjuk! Most pályázati pénzből valósítottuk meg ezt a programot.

Íme, néhány kép ízelítőül. A többi az iskola honlapján látható a galériában.

Jó nézelődést!

K.N.

 

Ha...ha...ha...

Ha gyerek vagy, és már nagyon unod,…. ha gyerek vagy, és még unatkozni se hagynak a felnőttek,…. ha gyerek vagy és utálsz gyereknek lenni, ...ha gyerek vagy és imádsz gyereknek lenni,… ha szerelmes vagy, és ez SENKIT nem érdekel,…. ha szerelmes vagy és ez MNDENKIT érdekel, és ettől égnek áll a hajad…, ha nincsenek barátaid, ha túl sok barátod van….Szóval BÁRMI van veled, menj rá a lenti linkre, olvasgasd! Ha elmúltál 8 éves!:)

Ha felnőttél már, akkor is,....mert jó lehet visszagondolni arra, amikor gyerek voltál.

http://pici.web.elte.hu/gyerekv.htm#91

Jó szórakozást!

K.N.

Zeneszakköröseinknek tapsoltak a kerületi rendezvényen

A „Meselovagok” című kerületi rendezvényen nagyszerű teljesítményt nyújtottak zeneszakköröseink. A fellépés után sok dicséretet kaptak, s még a kerületi TV riportere is készített velük interjút.

Lányok, büszkék vagyunk rátok, s köszönjük Dobó Márta néninek a felkészítő munkáját, és szeretettel gratulálunk neki is!

http://www.bp18.hu/video.1617.meselovagok_versenyeztek_.html

 

Barcelona–Juventus döntő lesz a BL-ben

A Real Madrid búcsújával eldőlt, hogy a Bajnokok Ligája döntőjében az Fc Barcelona és a Juvetus fog játszani!

Az Fc Barcelona megnyerte a Spanyol ligát

Az Fc Barcelona vasárnap megnyerte a spanyol labdarúgó-bajnokságot, amit nemcsak a játékosok, hanem a szurkolók is alaposan megünnepeltek.

Ezen a linken találhatjátok a meccs összefoglaló videóját :

https://www.youtube.com/watch?v=5AndVEZ7Mco

Vendégünk volt a Tündérboszorkány írója

Meghívtuk a Kandóba Bosnyák Viktóriát, a Tündérboszorkány című könyvsorozat szerzőjét, mert az alsó tagozatos gyerekek szívesen olvassák a történeteit, sőt, magyar órákon is sokat foglalkoznak vele. Gerendi Lili a 4.d osztályból így emlékszik vissza erre az író-olvasó találkozóra.

Mikor beléptünk az ajtón, egy aranyos, vicces hölgyet pillantottunk meg, ő volt az írónő, akinek a könyveit nagyon szeretjük. Először megmutatta nekünk a Tündérboszorkányról szóló filmet, majd a könyvek borítóiról készült képeket is láthattuk. Elmesélte: a Tündérboszorkány ihlete onnan jött, hogy ő és a lányai nagyon szeretik a Harry Pottert, amiből nem volt több rész. Ezért arra gondolt, ír egy hozzá hasonlót. Közeledett a lányai születésnapja, és így Dóri és Sári szülinapjára találta ki és írta meg az első könyvét. A találkozó végén odaadtuk neki a csokrot és a fényképalbumot. Nagyon örülök, hogy itt volt.

Gerendi Lili 4.d

Állatkertben volt a matek verseny :)

Mi vagyunk az Agymenők csapat tagjai. Egy országos matematika versenyen, a Matekgurun vettünk részt. Mivel jól teljesítettük az első három fordulót, ezért bejutottunk a május 4-én és 5-én, Nyíregyházán megrendezett országos döntőbe, ahol különböző versenyeken vettünk részt. Például a foci bajnokságban első helyezést értünk el az első napon. Másnap az állatkertben, kellemes környezetben kitöltöttünk egy feladatsort. Emellett még nagyon sok érdekességet láttunk ezen a különleges helyszínen. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy 38 ponttal 5. helyezést értünk el.

Köszönjük szépen a felkészítő tanárainknak - Tóthné Kiss Éva néninek és Tenke Zsuzsa néninek-, hogy hozzá segítettek bennünket ehhez a remek élményhez! Nagyon jól éreztük magunkat a versenyen. Reméljük, hogy jövőre is eljutunk!

Nagy Zsolt, Szóráth Bálint, Orbán Máté, Joó Milán 5.c

 

PÁLYÁZATOK! PÁLYÁZZATOK! :)

Május 8-án az osztálykiránduláson gyűjtsetek ihletet az alábbi pályázatokhoz, amelyeket a Kandó News hirdet meg a következő kategóriákban:

Fotópályázat:

1. „A legszebb természetfotó”

2. „A legérdekesebb osztálykép”

3. „A nap legkülönlegesebb pillanata”

4. „Humor”

 

Próza (elbeszélés, leírás, szatíra, mese):

1. Nem történt meg az osztálykiránduláson (humoros írás)

2. A természet részévé váltam (leírás)

3. Élet az iskola falain kívül

A pályázatok számától és minőségétől függően az első 3 (sok pályázat esetén az első 5) legszínvonalasabb művet díjazzuk. Egyrészt megjelentetjük a műveket elektronikus iskolaújságunkban, másrészt kijárunk egy-egy ötöst az érintett tantárgyakból (rajzból, irodalomból, természetismeretből). A színvonalas munkákat megőrizzük, mert gyűjtjük az anyagot egy papíralapú iskolai kiadványhoz.

Várjuk a műveiteket! Juttassátok el Kiss Éva nénihez az igazgató-helyettesi irodába!

Ügyesek legyetek!

K.N.